Protein Brownie Cheesecake

En oemotståndlig brownie toppad med krämig cheesecake. Ett måste för alla som gillar kladdiga brownies. Kakan är helt fri från gluten och tillsatt socker och innehåller rikligt med protein.

Gluten- och sockerfria brownies med cheescakefrosting.

12 bitar
Näringsvärdeper bit
Energi85 kcal
Protein5,2 g
Kolhydrater7,3 g
Fett3,7 g
Fiber1,4 g
2,5 dl havremjöl
0,5 dl havregryn
35 g Core Casein Choklad
1,5 msk kakao
1 krm salt
1,5 tsk bakpulver
2,5 msk stevia strö
1 msk ekologisk kokosolja
0,5 dl osötat äppelmos
2 dl havremjölk
Cheesecakekräm
100 g philadelphiaost 11 % fett
75 g naturell kvarg
1 msk Core Whey Protein Vanilj
1 krm vaniljpulver
1 msk stevia strö

Tillredning:

Blanda samman de torra ingredienserna. Tillsätt de blöta ingredienserna och rör om tills allt är väl blandat.

Värm ugnen till 175o C.

Smörj en form i storleken 15x15 cm.

Grädda i 15-20 minuter, känn med en provsticka. Kakan ska vara lite kladdig inuti.

Låt kakan svalna och förbered under tiden cheesecakekrämen. När kakan har svalnat, bred krämen över kakan och ställ in kakan i kylen. Låt stå i ca 30 minuter, ta sedan ut kakan och skär den i 12 bitar.

Garnera eventuellt med lite smält choklad.

Klart att servera!

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av Svensk Hälsokost