Pistaschfyllda aprikoser

Fyll dina torkade aprikoser med pistaschkräm och doppa dem sedan i smält, mörk choklad för ett ljuvlig snacks.

En låda med pistaschfyllda aprikoser.

Ingredienser
Näringsvärdeper st
Energi61,9 kcal
Protein1,7 g
Kolhydrater5,1 g
Fett3,7 g
Fibrer1,1 g
15 st
15 st torkade aprikoser
0,5 dl pistaschnötter utan skal
1 msk mandelsmör
2 msk mandelmjöl
25 g mörk choklad

Tillredning:

Mixa mandelsmör, pistaschnötter och mandelmjöl till en smulig massa. Är den för lös kan du tillsätta mer mandelmjöl och är den för fast kan du tvärtom tillsätta mer mandelsmör.

Skär ett snitt i varje aprikos så att det bildas en ficka. Fyll varje aprikos med lite av pistaschkrämen.

Smält chokladen över vattenbad och doppa sedan ena änden av aprikosen i chokladen. Lägg på ett smörpapper och ställ sedan in aprikoserna i kylen så att chokladen kan stelna.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av Svensk Hälsokost