Recept på pepparkakscheesecake

Julens dessert stavas pepparkakscheesecake. Denna är fri från gluten, raffinerat socker och är fantastiskt god!

Cheesecake med pepparkakor serverad med skivor av apelsin.

Ingredienser
Näringsvärdeper bit
Energi171,4 kcal
Protein6,4 g
Kolhydrater3,5 g
Fett14,6 g
Fibrer1,3 g
Ca 10 bitar
Botten:
20 st Glutenfria pepparkakor
50 g smör
Fyllning:
200 g Philadelphiaost 3 %
3 st gelatinblad
1 burk lättkesella
1 dl sukrin/sötin florsocker
Saft från 2 apelsiner
1 tsk mald nejlika

Tillredning:

Smält smöret och låt det svalna något. Krossa pepparkakorna med hjälp av en mortel eller mixer. Häll smöret över pepparkakssmulorna och blanda om. Tryck ut blandningen i botten på en springform och grädda i 10 minuter i 175 grader.

Mixa alla ingredienser till fyllningen utom gelatinbladen. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ungefär 5 minuter. Ta upp bladen och smält dem över vattenbad. Blanda ner det smälta gelatinet i fyllningen och häll därefter fyllningen över den färdiggräddade pepparkaksbottnen.

Ställ cheesecaken i kylen och låt stå i 4-6 timmar.

När cheesecaken stelnat är den klar att serveras.


Ingredienser

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av Svensk Hälsokost