Pastarätt med lax

Pasta är ett snabbt och säkert middagskort som går hem hos de allra flesta. Gör rätten på bönpasta för en spännande och extra nyttig smakupplevelse och njut av lax, örter och krämig pasta i en härlig kombination.

En tallrik med krämig pasta och lax.

Ingredienser
Näringsvärdeper portion
Energi580 kcal
Protein40 g
Kolhydrater61,4 g
Fett23 g
Fibrer5 g
2 portioner
2 laxfiléer
100 g färsk bladspenat
1,5 dl mager matlagningsgrädde
1 lime (saften)
1/2 kruka basilika
2 portioner pasta av valfri sort

Tillredning

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. 

Pressa limesaften över laxen och krydda sedan med salt och peppar efter tycke och smak. Stek därefter fisken på medelhög värme tills den fått fin färg runt om och är helt genomstekt. 

Hacka spenaten och basilikan och blanda med den nykokta pastan. Häll på matlagningsgrädden och rör om tills du har en krämig röra. Servera med laxen. 

Tips! Vill du ha mer smak på såsen kan du blanda i hackade soltorkade tomater. 

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av Svensk Hälsokost