Pastagratäng med skinka

Snabblagade och näringsrika vardagsrätter kan man inte få för många av. Denna rätt innehåller pasta och skinka och går hem hos både stora och små.

Pastagratäng i en vit form.

Ingredienser
Näringsvärdeper portion
Energi603 kcal
Protein35,3 g
Kolhydrater47,8 g
Fett29,3 g
Fibrer3,3 g
4 portioner
240 g pasta, t.ex. penne eller fusilli
70 g färsk bladspenat
2 dl creme fraiche mini
1 liten purjolök
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl mager riven ost 11 %
400 g rökt skinka

Tillredning

Sätt ugnen på 250 grader. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

Strimla skinkan och hacka spenaten och blanda med creme fraiche, salt och peppar.

Låt den färdigkokta pastan rinna av i ett durkslag och blanda sedan ner spenatröran. Häll blandningen i en ugnsform. Strö över ost och gratinera i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Servera förslagsvis med broccoli, morötter och haricot verts.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av Svensk Hälsokost