Pasta med tomatpesto

Med krämig pesto på soltorkade tomater ger du fantastisk smak åt pastan och med knaprig bacon blir rätten fulländad.

Spaghetti med tomatpesto och bacon på en tallrik.

Ingredienser
Näringsvärdeper portion
Energi564 kcal
Protein29 g
Kolhydrater49,5 g
Fett26,3 g
Fibrer7,3 g
4 portioner
Tomatpesto
15 soltorkade tomater
1 dl riven parmesanost
2 vitlöksklyftor
0,5 dl olivolja
25 g pinjenötter
4 port spaghetti
300 g mager bacon

Tillredning

Skär de soltorkade tomaterna i tunna strimlor och lägg dem i en mixerskål. Tillsätt de övriga ingredienserna till peston och mixa till en jämn röra.

Strimla baconet tunt och stek tills bitarna blivit så knapriga som du önskar.

Koka spaghettin enligt instruktionerna på förpackningen och blanda sedan ner tomatpeston och baconstrimlorna. Servera direkt.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av Svensk Hälsokost