Påsktryfflar

Dessa krämiga påsktryfflar passar perfekt som ett nyttigt alternativ till vanligt påskgodis och de är lika goda som dekorativa.

Färgglada påsktryfflar i en skål.

Ingredienser
Näringsvärdeper bit
Energi44,5 kcal
Protein0,9 g
Kolhydrater7,1 g
Fett1,2 g
Fibrer0,9 g
15 st
15 dadlar
1 dl havregryn
0,5 dl solroskärnor
2 msk vatten
Rivet skal av 1 lime
Cashewnötter
Gojibär
Sesamfrön

Tillredning:

Blötlägg dadlarna i minst 1 timme. Ta upp dadlarna ur vattnet och mixa tillsammans med havregryn och solroskärnor.

Riv skal av lime och finhacka cashewnötterna och gojibären.

Forma små bollar av smeten och rulla dem sedan i limeskal, nötter, gojibär och sesamfrön för att få olika färg och smak på bollarna. Förvara i kylen.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av Svensk Hälsokost