Påsktårta med choklad

En enkel påsktårta med smak av choklad som även är helt fri från gluten.

En påsktårta med choklad.

Ingredienser
Näringsvärdeper bit
Energi211 kcal
Protein6,6 g
Kolhydrater13,6 g
Fett14,4 g
Fibrer0,9 g
1 tårta, ca 12 bitar
Botten
1 dl solroskärnor
15 dadlar
Fyllning
400 g färskost
2 dl creme fraiche
0,5 dl starkt, kallt kaffe
100 g mörk choklad
2 ägg
3/4 dl stevia strö

Tillredning:

Lägg dadlarna i blöt i minst 1 timme. Ta upp dadlarna ur blötläggningsvattnet och mixa dem till en slät puré. Blanda ner solroskärnorna och mixa på nytt.

Klä en springform med bakplåtspapper och tryck ut blandningen i formen. Ställ in i kylen så länge.

Blanda cream cheese och creme fraiche till en slät smet. Tillsätt kaffet under omrörning.

Smält chokladen över vattenbad och rör sedan ner den smälta chokladen i smeten.

Blanda ägg och stevia i en separat bunke och blanda sedan ner äggsmeten i färskostsmeten.

Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter. Kakan ska vara lite dallrig i konsistensen när du tar ut den ur ugnen. Låt kakan svalna och ställ sedan in den i kylen över natten.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av Svensk Hälsokost