Paprikor med linsfyllning

Mjuka, ugnsbakade paprikor fyllda med krämig linsröra. Perfekt som enklare lunch eller middag när du vill ha något gott och nyttigt.

Ugnsbakade paprikor fyllda med linsröra.

Ingredienser
Näringsvärdeper portion
Energi140 kcal
Protein7,5 g
Kolhydrater21 g
Fett0,5 g
Fibrer8 g
2 portioner
2 paprikor i valfri färg
1 dl krossade tomater
1/2 gul lök
1 tsk färsk rosmarin
1 vitlöksklyfta
1/4 röd chilifrukt
2 dl kokta, röda linser

Tillredning:

Sätt ugnen på 225 grader.

Skölj paprikorna och skär av ett lock på dem. Ta bort kärnorna.

Skär även av en bit på botten av paprikorna, så att de står stadigt i formen.

Koka tomatkrosset med lök, rosmarin, vitlök och chilipeppar. Skölj av linserna i kallt vatten, rör ner dem i tomatröran och låt den sjuda 5 minuter. Smaka av.

Ställ paprikorna på ett smort ugnssäkert fat och fyll dem med linsfyllningen. Grädda i ugnen, ca 10 minuter.

Servera med exempelvis en quinoasallad eller ugnsbakad sötpotatis.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej

Relaterade artiklar

 

Aubergine med linsröra

Ugnsbakad aubergine som serveras med en god linsröra.
 

Receptmeny för en detox

Hur och vad kan man egentligen äta under en detox? Här är en komplett meny!
 

Somriga grillspett

Sommarens favoriträtt är grillspett och dessa är lika nyttiga som goda.
 

Sommarsallad

En somrig sallad för sommarens luncher och grillkvällar.
 

Tabbouleh

En klassisk libanesisk sallad med citron, persilja och quinoa.
 

Julig sallad

Julig sallad med knapriga nötter, syrliga frukter och vitaminrika grönsaker.
Staff ▲