Panang curryröra med sparris

Curryröra

En god röra att använda som komplement till kött, fisk och kycklingrätter. Kryddblandningen curry innehåller bland annat gurkmeja som verkar antioxiderande och inflammationshämmande.

Ingredienser:

400g panang curry, kokosmjölk

150g hackad lök

4-5 st skalade och tärnade vitsparris

300g tärnad grönsparris

2 st limeblad (kan uteslutas)

2 st hackade vitlöksklyftor

15g kokosfett

1 dl vitt matlagningsvin eller vatten

1 tsk stevia socker (kan uteslutas)

1 msk balsamvinäger (kan uteslutas)

2 tsk guarmjöl eller maizena.

Örtsalt

Gör så här:

Stek löken och vitlöken tillsammans med kokosfett på medelvärme i ca 4 minuter tills den är mjuk. Häll i panang curry kokosmjölk och limeblad, låt småkoka på medelvärme i ca 5 minuter. Lägg i vit & grönsparris, stevia, vitt vin och låt det småkoka i ca 5-10 minuter. Sparrisen ska inte vara överkokt och mjuk utan ha ett litet tuggmotstånd. Blanda i guarmjöl, balsamvinäger och krydda med örtsalt. Låt stå på eftervärmen i ca 5 minuter och sen är den klar.

Näringsinnehåll per 100g

Energi75,4 kcal
Protein9,6 g
Fett5,5 g
Kolhydrater3,7 g

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av Jonas Andersson