Nyttigare schnitzel

Med detta recept kan du göra en lite nyttigare variant av schnitzel. Med de rätta tillbehören blir denna rätt en riktig festmåltid.

Scnitzel, klyftpotatis och tillbehör på en tallrik.

Ingredienser
Näringsvärdeper portion
Energi670 kcal
Protein50 g
Kolhydrater86,3 g
Fett10 g
Fibrer14 g
4 portioner
600 g kalvinnanlår
2 dl majsmjöl
2 ägg
2 dl ströbröd
salt & svartpeppar
10-15 potatisar eller 2 medelstora sötpotatisar
kapris
citron i klyftor
gröna ärtor

Tillredning

Sätt ugnen på 225 grader. Skär potatisarna i klyftor och lägg dem på en plåt. Om du väljer att göra sötpotatis kan du skära den i skivor. Ringla över lite olja och blanda runt så att potatisklyftorna blandas med oljan. Rosta i ugnen i 20-30 minuter tills potatisen fått färg.

Banka ut köttet så att det får en tjocklek på knappt 1 cm. Ta sedan fram två tallrikar och en vid skål. Häll upp majsmjöl och ströbröd på varsin tallrik och knäck äggen i skålen. Vispa äggen lätt så att gulan och vitan blandas.

Ta varje köttbit och vänd först i majsmjölet, sedan i äggsmeten och till sist i ströbrödet.

Hetta upp lite smör eller olja i en stekpanna och stek schnitzlarna på låg eller medelhög värme i 3-4 minuter per sida.

Koka ärtorna lätt. Servera sedan schnitzeln med klyftpotatisen, ärtorna samt kapris och citronklyftor.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av Svensk Hälsokost