Nyttiga hamburgare

Dessa hamburgare är saftiga och goda är perfekta som middag en ljummen sommarkväll.

Två hamburgare på en skärbräda.

Ingredienser
Näringsvärdeper portion
Energi479,2 kcal
Protein39,8 g
Kolhydrater35,3 g
Fett18,9 g
Fibrer4 g
4 portioner
Ca 400 g nötfärs (eller högrevsfärs)
Salt & svartpeppar
4 st hamburgerbröd
2 tomater
1 kruka sallat
1 röd lök
1/2 dl kalorifri ketchup

Tillredning

Dela färsen i fyra lika stora delar och forma till burgare utan att knåda eller arbeta med färsen för mycket. Stek burgarna i smör eller olja i en stekpanna i några minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.

Om du vill ha ost på dina burgare flyttar du över de färdigstekta burgarna till en ugnssäker form och lägger en ostskiva på varje burgare. Ställ in burgarna i 225 grader och vänta tills osten precis smälter.

Ställ in hamburgerbröden i ugnen tills de fått lite extra färg och blivit knapriga.

Bryt av sallatsblad och skär tomat och lök i tunna skivor. Servera burgarna i hamburgerbröden tillsammans med grönsaker och övriga tillbehör.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av Svensk Hälsokost