Nyttiga äpple- och kanelmuffins

Nyttiga muffinsDessa nyttiga bakverk gjorda på kokosmjöl och pofiber som bas smakar härligt av äpple och kanel och är dessutom fyllda med protein tack vara Core Protein. Den underbara röran på toppen med agavesirap, kanel och äpple gör det här till en favoritmuffin.

Ingredienser till deg, 8 st muffins:

40 g Core Protein

1 dl kokosnötsmjöl (går även bra med mandelmjöl)

1 dl pofiber (kan bytas mot 1dl kokosnötsmjöl/mandelmjöl)

0.5 dl fullkorns-dinkelmjöl

2 tsk kanel

1 krm salt

2 tsk bakpulver

3 msk stevia

1 msk kokosolja

1 tsk vaniljarom

1.5 dl mandelgrädde (mandelmjölk går säkert lika bra)

0,5 - 1 dl äggvita på dunk (eller 2 äggvitor)

1/2 rivet äpple

Ingredienser till topping:

1/2 rivet äpple

1 tsk kanel

1 tsk honoung/agavesirap

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser till degen så att de blandar sig ordentligt.

Häll sedan i de fuktigare ingredienserna: kokosolja, vaniljarom, mandelgrädde, äggvita och äpplet bland de torra ingredienserna.

Portionera ut smeten i muffinsformar. Blanda sedan ihop toppingingredienserna och lägg ovanpå muffinsarna. Grädda i ugnen i 20 minuter, låt de sedan svalna och avnjut!

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av Svensk Hälsokost