Nyttig mexicanasoppa

Värm dig med en mättande mexicanasoppa gjord med kalorifria nudlar för ett nyttigare alternativ.

En vit skål med mexicanasoppa.

Ingredienser
Näringsvärdeper portion
Energi297 kcal
Protein34 g
Kolhydrater29,5 g
Fett2,5 g
Fibrer8,5 g
2 portioner
500 g passerade tomater
5 dl vatten
1 paket Shiratakinudlar
1 morot
50 g majs
1/2 röd paprika
1/2 purjolök
50 g rotselleri
2 st kycklingfiléer
Örtsalt

Tillredning:

Stek kycklingen i ugnen på 225 grader i ungefär 30 minuter, eller tills den har blivit helt genomstekt. Skär kycklingen i mindre bitar när den är klar.

Skär purjolök, rotselleri, paprika och morot i mindre bitar och fräs dem sedan på medelhög värme tills de blivit mjuka.

Blanda vatten och passerade tomater i en kastrull. Koka upp och sänk därefter värmen. Blanda i nudlarna, lökblandningen och kycklingbitarna och låt soppan koka i några minuter. Smaka av med örtsalt och servera.


Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av Svensk Hälsokost