Nötbollar

Under det tunna chokladöverdraget gömmer sig en krämig nötfyllning som får dina smaklökar att dansa av glädje.

Nötbollar med överdrag av choklad.

Ingredienser
Näringsvärdeper bit
Energi112,7 kcal
Protein3,3 g
Kolhydrater3,9 g
Fett9,2 g
Fibrer0,6 g
15 st
70 g mörk choklad
1 dl jordnötssmör (eller annat nötsmör)
2 dl mandelmjöl

Tillredning:

Blanda jordnötssmör och mandelmjöl till en jämn, tjock smet. Tillsätt mer mandelmjöl om smeten är för lös och mer nötsmör om den är för grynig. Smeten ska vara så tjock att du kan forma bollar av den.

Smält chokladen över vattenbad och sänk med hjälp av en sked ner bollarna, en i taget, så att de helt täcks av choklad. Lägg de färdiga bollarna på en skärbräda och ställ in i kylen. Låt stå tills de stelnat, gärna över natten.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av Svensk Hälsokost