Morotskaka

En klassisk morotskaka i ny, nyttig tappning. Njut den till kaffet eller som efterrätt.

Bitar av morotskaka på ett fat.

Ingredienser
Näringsvärdeper bit
Energi122,9 kcal
Protein3,4 g
Kolhydrater8,5 g
Fett8,1 g
Fibrer1,6 g
20 bitar
1 dl majsmjöl
1 dl havremjöl
3 msk smakneutral kokosolja
4 ägg
1 dl stevia socker
1 msk mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
1 tsk ingefära, malen
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma, malen
1 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
3 dl finrivna morötter
Frosting
2 msk smakneutral kokosolja
2 dl cashewnötter
Saft från 1 citron
2 msk agavesirap
1 tsk vaniljpulver
Vatten

Tillredning:

Värm ugnen till 175 grader.

Riv morötterna på rivjärnets fina sida.

Blanda ägg och stevia i en bunke. Blanda sedan alla torra ingredienser i en separat bunke och vänd ner mjölblandningen i äggsmeten.

Smält kokosoljan och rör ner den i smeten tillsammans med morötterna.

Smörj en bakform med kokosolja och häll ner smeten i formen.

Grädda kakan i ugnen i ca 40 minuter. När kakan svalnar kan du förbereda frostingen.

Börja med att smälta kokosoljan och blanda sedan oljan med de övriga ingredienserna i en mixerskål. Mixa sedan tills du har en slät smet. Tillsätt vatten (endast små mängder i taget) efter hand för att få frostingen krämig.

Bre ett tjockt lager frosting på kakan och ställ in kakan i kylen, gärna över natten. Garnera med exempelvis riven kokos eller lite rivna morötter innan servering.

Ingredienser

 
Renee Voltaire Raw Agave Sirap
 
Urtekram Mald Kardemumma
 
Raw Food Shop Raw Cashewnötter
 
Urtekram Havremjöl Glutenfri
 
Raw Food Shop Mandelmjöl
 
Urtekram Fullkornsmajsmjöl
 
Urtekram Mald Kanel
 
Urtekram Kokosfibermjöl
 
Skip Kokosolja EKO Utan Smak
 
Sukrin+

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Staff ▲