Mör fläskkotlett

Mör fläskkotlett

Undvik en torr och tråkig fläskkotlett genom att göra den i ugnen. Köttet passar även bra kallt i sallader. Att använda äpplen i maten ger förutom C-vitamin också rikligt med antioxidanter.

Ingredienser:

1 kg fläskkotlett

2 st tärnade äpplen

1 stor tärnad lök

2 st krossade vitlöksklyftor

2 lagerblad

3 kvitsar rosmarin

2 dl vitt vin

Gör så här:

Sätt ugnen på 100°C.

Värm en stekpanna och stek fläskkotletten så den får färg, ca 30 sekunder på varje sida. Lägg alla ingredienser i en stekpåse tillsammans med köttet och förslut påsen.

Placera påsen i ugnen i ca 2 timmar eller till köttet når 63°C iinnertemperatur. Ta ut påsen och låt den svalna.

Avlägsna rosmarinkvistarna, häll vätskan med grönsakerna i en blenden och kör allt till en jämn sås, smaksätt med örtsalt. Red med antingen 2 teskedar guarmjöl eller värm såsen och red den med maizena.

Ät fläskkotletten tillsammans med valfritt tillbehör, t.ex. sallad med shirataki nudlar.  

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av Jonas Andersson