Marmelad

Det är poppis att sylta och safta själv! Här kommer två goda recept!

Hemmagjord marmelad

Bild: Superfruit

Goji & morot

1/2 apelsin

1/2 citron

250 gram morötter

1,5 dl torkade gojibär

3,5 dl vatten

4 dl syltsocker

Gör så här

Riv skalet av citron och apelsin, pressa ur saften. Skala och riv morätterna grovt. Blanda sedan citronskal, citronsaft, apelsinskal, morötter, gojibär och vatten i en kastrull. Låt koka samma i i 5 minuter. Tillsätt sedan syltsockret och koka på låg temperatur i ca. 40 min, skumma av emellenåt. Tappa upp sylten på burkar och låt svalna. Förvaras i kylskåp.

Tranbär & citron

1/2 citron

1 apelsin

1,5 dl tranbär

2,5 dl vatten

2 dl syltsocker

Gör så här

Riv skalet av citron och apelsin, pressa ur saften. Hacka tranbären fint, tänk på att de sväller. Blanda sedan citronskal, citronsaft, apelsinskal, apelsinsaft, tranbär och vatten i en kastrull och koka samman i 5 minuter. Tillsätt sedan syltsockret och koka på låg temperatur i ca. 20 minm skumma av emellanåt. Tappa upp sylten på burkar och låt svalna. Förvaras i kylskåp.

Nyttiga tillbehör

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av Superfruit