Lyxig torsk med risotto

Torsk med risotto

Lyxa till din torsk med lite rött vin och parmaskina. Sparrisen som ingår är rik på B-vitminet folsyra som är viktigt för bla cellbindningen.

Ingredienser:

150 g torsk

2 skivor parmaskinka

1/3 dl arborioris

2 msk hackad lök

1 hackad vitlöksklyfta

3 st sparrisar

20 g frysta ärtor

3 + 3 g kokosfett

1 tsk smör

10 g matlagningsost 11%

1 msk persilja

1 tsk grönsaksfond

1 dl rött matlagningsvin

2 dl varmt vatten

1 msk citronjuice

Salt och peppar

Gör så här:

Börja med att steka löken och vitlöken med 3 g kokosfett i ca 30 sekunder. Häll i risotton och grönsaksfonden och fräs av den i ca 30 sekunder. Sänk värme till medel och häll i det röda vinet och låt den koka ner i ett par minuter. Häll sedan i 1 dl vatten och låt det småkoka tills vätskan är nästan borta (ca 5 min), tillsätt 1/2 dl vatten och koka i ca 5 minuter till. Lägg sist i den tärnade sparrisen och ärtorna.

Linda in torsken i parmaskinkan och lägg den i en varm panna med 3 g kokosfett och stek den i ca 4 minuter, vänd den varje minut.

Blanda i osten och persilja i risotton och ta av den från värmen och sätt på ett lock.

Innan du tar av torsken från pannan så lägger du i resten av sparrisen i stekpannan och häller citronjuice över torsken och sparrisen så det ångar. Ta av torsken och lägg den på en tallrik. Låt sparrisen ligga kvar och lägg i smör i pannan och stek i ca 30 sekunder. Häll i 1/2 dl vatten och låt vattnet koka bort (det tar ca 30 sekunder). Låt sparrisen ligga kvar i pannan medan du lägger upp risotton på tallriken bredvid torsken. Sist läggs sparrisen på som dekoration.

Näringsinnehåll per portion:

Energi244 kcal
Protein22,6 g
Fett7,1 g
Kolhydrater21,4 g

Nyttiga tillbehör

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av Jonas Andersson