Low carb kärleksmums

Kärleksmums
Dessa krämiga och tungkittlande goda kärleksmumsen blir garanterat en succé på alla fikaraster! De härliga chokladrutorna är både glutenfria, low carb samt kan tillagas laktosfria.

Ingredienser till 20 rutor

Chokladgrund

Topping

1 Blissmix mjuk chokladkaka200g mörk choklad
4 ägg2 dl grädde*
100 g osaltat smör*150 g mascarpone
1-2 msk smör* (till formen)1-2 msk kaffe
Ströbröd (till formen)Kokos efter tycke och smak
* Kan bytas ut till mjölfria alternativ


Tillagning chokladgrund

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en vald form eller plåt. Smält smöret och ställ åt sidan. Separera äggulor från vitor i två bunkrar. Vispa äggvitan med 2 msk sukrin (vita pulvret). Häll i resterande sukrin och vispa märängen glansig. Rör ner chokladen i smöret och rör till en jämn smet och häll därefter ner den tillsammans med äggulorna och blanda om. Rör ut hälften av marängen i chokladsmeten. Häll i resterande bakmix och blanda väl. Vänd sedan ner resten av marängen försiktigt och häll smeten i vald form och baka i nedre delen av ugnen i cirka 50-60 minuter. Lägg på folie över kakan efter cirka 20-30 minuter.

Tillagning glasyr

Hacka chokladen. Koka upp grädden och häll den över den hackade chokladen. Rör till jämn smet. Tillsätt lite kaffe. Låt svalna glasyren svalna en stund och rör sedan ner mascarponen. Bred ut glasyren på den avsvalnade kakan och strö över kokos. Skär sedan i 20 bitar.

Näringsvärde per ruta

Energi247 kcal
Protein4 g
Fett22.5 g
Kolhydrater7 g
Kostfiber2 g

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av Svensk Hälsokost