Hamburgare

Hemmagjorda hamburgare

Nyttigare variant av hamburgare med endast 5g kolhydrater. Perfekt mat för dig som går på en högproteindiet! Tänk också på att ruccola är en kryddig sallad som passar extra bra till en kötträtt som denna och dessutom får du i dig folsyra. Folsyra behövs i kroppen för flera viktiga processer i cellerna. Många kemiska processer är helt beroende av folsyra för att fungera korrekt. Däribland finns bland annat normal celldelning, syntesen till DNA, RNA och tillväxten av röda blodkroppar. 

Ingredienser:

150g nötfärs 10 %

1 msk grillkrydda

1/2 skivad tomat

Ruccola

1 msk Ketchup

1 msk fettfri majonäs

1 skiva ost 17 %

1 st hamburgerbröd

Gör så här:

Blanda grillkryddan med färsen och forma den till en stor eller två små burgare. Stek burgare i stekpannan med lite fett. Bred ketchup på botten av brödet och lägg på skivad tomat. Lägg majonäs och ost ovanpå burgaren och toppa till sist med ruccola.

Näringsvärde per portion

Energi468,4 kcal
Protein55,4 g
Fett27 g
Kolhydrater5 g
Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av Jonas Andersson