Low carb Gojipistagebröd

Hembakat bröd
Detta otroligt goda bröd med gojibär och pistagenötter är både low carb, glutenfritt och fantastiskt välsmakande! Utöver det så är det dessutom vara väldigt enkelt att tillaga genom en färdig bakmixer.

Ingredienser till 3 bröd

Pajskal

Topping

1 Blissmix gojipistagebrödPumpafrön
6 dl mjölk*Fiberex
6 äggHackad mandel
240 g riven ost*
* Kan bytas ut till mjölfria alternativ

Sätt ugnen på 180 grader. Värm mjölken fingervarm och blanda i ägg och osten. Häll blandningen i en skål och tillsätt Blissmixen. Blanda smeten till en jämn deg som du sedan delar upp i tre runda höga bröd, låt jäsa i 15 minuter på en bakpapperklädd plåt. Vispa till sist lite ägg som du penslar på bröden med. Strö på valfri topping och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 70-80 minuter. Brödet skall få en gyllenbrun färg. Lägg över folie när halva tiden har gått. Låt brödet svalna under handduk.

Tillbehör - Gojipistagebröd

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av Svensk Hälsokost