Low carb Carbonara

Låt det italienska köket fortsätta inspirera till goda middagar utan att göra avkall på din lågkolhydratkost. Denna rätt är perfekt för dig som älskar pastarätter men vill undvika kolhydrater.

Pasta Carbonara

Ingredienser 1 port:

1 paket Shirataki Fettuccini
100 g kalkonbacon
50 g vitsparris
30 g hackad lök
1 st svartvitlök (eller vanlig)
1/2 dl matlagningsgrädde 15%
1 st äggula
15 g riven parmesan
10 g smör
Svartpeppar
Örtsalt

Gör så här:

Värm en stekpanna med smör och låt lök, vitlök och bacon stekas några minuter. Häll på matlagningsgrädden och låt koka. Tillsätt salt och peppar.

Under tiden kan du koka shiratakin enligt förpackningen. Lägg sedan den färdiga shiratakin i stekpannan och låt allt blanda sig.

Låt tillsist parmensanen förgylla rätten och toppa med äggulan.

Tillaga dubbelt upp och bjud dina vänner på klassiskt italienskt!

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av Jonas Andersson