Lövbiffsgryta med soltorkade tomater

Denna krämiga sås med lövbiff, persilja och soltorkade tomater passar utmärkt ihop med pastans lena smak. Perfekt till helgen eller som en lyxigare vardagsrätt.

Lövbiffsgryta i en vit skål.

Ingredienser
Näringsvärdeper portion
Energi465 kcal
Protein37,3 g
Kolhydrater47,5 g
Fett12,3 g
Fibrer6,8 g
4 portioner
500 g lövbiff
150 g soltorkade tomater
1 dl färsk, hackad persilja
3 dl mager matlagningsgrädde
salt & svartpeppar
4 portioner spaghetti eller bönpasta

Tillredning

Stek lövbiffsskivorna på medelhög värme i 1/2 - 1 minut på varje sida. Skär köttet i tunna strimlor och lägg ner i en kastrull. Skär de soltorkade tomaterna i små bitar och lägg ner i kastrullen med köttet. Häll på matlagningsgrädde och tillsätt den hackade persiljan. Låt såsen koka upp och låt den sedan småkoka i några minuter. 

Koka pastan enligt förpackningens instruktioner. Servera pastan med lövbiffsgrytan. 

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av Svensk Hälsokost