Linsbiffar

Dessa glutenfria linsbiffar är helt veganska och passar både till en hälsosam lunch och under en detox.

Linsbiffar upplagda på en skärbräda.

Ingredienser
Näringsvärdeper portion
Energi216 kcal
Protein8 g
Kolhydrater25 g
Fett8 g
Fibrer5 g
2 portioner
1 dl röda linser
1 morot
1/2 gul lök
0,5 dl rostade solroskärnor
0,5 dl majsmjöl
1 krm chiliflingor

Tillredning:

Koka linserna, utgå från den koktid som finns angiven på förpackningen.

Skala och riv morötterna.

Finhacka löken och bryn den tillsammans med morötterna i olja.

Krossa försiktigt solroskärnorna.

Blanda samma alla ingredienser och tillsätt majsmjölet. Forma sedan lagom stora biffar av smeten.

Stek biffarna i cirka fyra minuter på varje sida, eller tills de känns klara.

Servera biffarna med ugnsbakad sötpotatis och en stor sallad. Om du önskar kan du också servera biffarna med guacamole.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av Svensk Hälsokost