Laxfilé med örtröra

Lyft fram smakerna från lax och potatis med en härlig örtröra som ger den här rätten det där lilla extra.

Laxfilé med kokt potatis och örtröra.

Ingredienser
Näringsvärdeper portion
Energi597 kcal
Protein36 g
Kolhydrater61 g
Fett20 g
Fibrer8 g
2 portioner
2 laxfiléer
6 medelstora potatisar
1 dl creme fraiche (mager)
1 tsk basilika
1 tsk timjan
1 tsk ramslök
1/2 tsk dill
Valfria grönsaker

Tillredning

Grilla (eller stek) laxen tills den är genomstekt och har fått en gyllene färg. 

Koka potatisen. 

Blanda under tiden samman ingredienserna till örtkrämen och förbered grönsakerna. 

Servera sedan den nykokta potatisen med laxen, grönsakerna och örtkrämen. 

Ingredienser

1 av

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av Svensk Hälsokost