Kycklingspett med hampafrön och kokos

Kycklingspett med sesamfrön
Kolhydratssnål maträtt med proteinrika kycklingspett som är dubbelpanerad i kokosmjöl och hampafrön som är rik på nyttiga fettsyror. Serveras tillsammans med en dipsås på vitamin och mineralrika incabär, sweet chili och koriander.

Ingredienser till 8 kycklingspett

Kyckling & panering

Dipsås

4 stycken kycklingfiléer1 dl Incabär
8 stycken träspett1 dl Sweet chilisås
3 ägg1 vitlöksklyfta
Kokosmjölfärsk koriander
Hampafrönfärsk basilika
Kokosoljacitronsaft

Värm ugnen till 200°C, dela kycklingfilerna i kubformade bitar. Dubbelpanera kycklingbitarna genom att vända dem i kokosmjöl sedan ägg och därefter hampafrön. Trä de panerade bitarna på spett och bryn i kokosolja. Låt spetten vila på bakplåtspapper i ugnen i cirka 15 minuter. Mixa ihop alla ingredienser till dipsåsen i en mixer och servera därefter spetten på en härlig salladsbädd.

Tillbehör - Kycklingspett

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av Superfruit