Kycklingbiffar

Byt ut köttfärsen mot kycklingfärs och njut av goda och hälsosamma biffar till middag. Genom att variera tillbehören kan du njuta av dem både i matlåda och till fest. 

Kycklingbiffar och rotfrukter på en tallrik.

Ingredienser
Näringsvärdeper portion
Energi466 kcal
Protein32,8 g
Kolhydrater42,5 g
Fett15,8 g
Fibrer11 g
4 portioner
500 g kycklingfärs
2 vitlöksklyftor
1 ägg
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk timjan
1 msk olivolja
1 tsk rosmarin
1 tsk ramslök
Tillbehör
4 morötter
2 palsternackor
1 stor rödlök
500 g potatis
1 msk olivolja
200 g ruccola eller annan sallat

Tillredning

Värm ugnen till 225 grader.

Skala potatis och lök och skär i klyftor. Skala även morötterna och palsternackorna och skär dem i tunna stavar. Häll olivoljan i en vid, djup tallrik och vänd potatis, morötter och palsternackor i oljan. Klä en plåt med bakplåtspapper och lägg rotfrukterna på plåten. Rosta i ugnen i ungefär 20 minuter.

Blanda samman kycklingfärs, ägg och örter. Pressa ner vitlöksklyftorna och blanda väl. Forma runda biffar av smeten och stek på medelhög värme i 3-5 minuter per sida. Biffarna ska vara helt genomstekta.

Servera kycklingbiffarna med de rostade rotfrukterna och ruccolasallat.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av Svensk Hälsokost