Kyckling och curry sandwich

Curry och kyckling är en oslagbar kombination. Här kombineras dessa smaker med härligt nybakat och knaprigt surdegsbröd. 

Surdegsbaguetter med kycklingfyllning.

Ingredienser
Näringsvärdeper portion
Energi476 kcal
Protein41,4 g
Kolhydrater58,3 g
Fett8,3 g
2 portioner
2 surdegsbaguetter
1,5 dl lätt creme fraiche
1/2 tsk gul curry
2 kycklingfiléer
1/2 gul lök
1 krm koriander (malen)
1 krm gurkmeja

Tillredning

Skär kycklingfiléerna i små kubformade bitar och stek dem på medelhög värme i några minuter tills de är genomstekta.

Hacka löken och stek den tills den fått en gyllene färg. Blanda samman kycklingbitarna och löken med creme fraichen och krydda med curry, koriander och gurkmeja.

Dela baguetterna på mitten och gröp ur innehållet ur bottendelen. Blanda ner smulorna i creme fraiche-röran. Fyll sedan baguetterna med kycklingröran och servera.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av Svensk Hälsokost