Kyckling med fettucini och parmesan

Ät dig mätt på god men kalorisnål middag. Kyckling är rikt på protein och fattigt på fett. Tillsammans med kalorisnåla Shirataki fettucini blir detta en fantasisk dietmiddag toppad med parmesan som förgyller rätten.

Kyckling och parmesan

Ingredienser 2 port

Näringsinnehåll1 port
Energi232,5 kcal
Protein26,1 g
Kolhydrater6,2 g
Fett10,8 g
200 g tärnad kyckling
1 paket shirataki fettucini
8 st coctailtomater
30 g hackad lök
2 st vitlöksklyftor
100 g sparris
0,3 dl flytande margarin
10 g kokosfett
10 g riven parmesan
1/3 tsk paprikapulver
1 tsk persilja
Örtsalt

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 180 grader.

2. Hacka lök och vitlök och stek tillsammans med tomaterna i kokosfett.

3. Lägg blandningen i en form och värm i ugnen ca 10 minuter.

4. Tillsätt sedan kyckling, paprikapulver och flytande margarin och sätt tillbaka i ugnen i 5 minuter.

5. Tillsätt sparrisen och låt grädda ytterligare 5 minuter.

6. När allt är klart, toppa med persilja, örtsalt och parmesan. Servera med Shirataki Fettucini.

Låt dig väl smakas med denna hälsosamma kycklingrätt utöver det vanliga!

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av Jonas Andersson