Kyckling med currysås och maché

En enkel kycklingrätt som fungerar utmärkt som både diet- och sommarmat. De krispiga machébladen gör rätten extra god. 

Ingredienser
Näringsvärdeper portion
Energi276 kcal
Protein32,6 g
Kolhydrater14,9 g
Fett8,6 g
Fibrer2 g
2 portioner
150 g machésallad
2 kycklingfiléer
0,5 msk rapsolja
1 tsk paprikakrydda
Salt och svartpeppar
0,5 dl hackad persilja
Currysås
1,5 dl creme fraiche (mini)
1/2 tsk gul curry
1/2 rödlök
1 rött äpple

Tillredning

Sätt ugnen på 225 grader.

Lägg kycklingfiléerna i en ugnsform och pensla med lite rapsolja. Krydda med salt, peppar och paprikapulver och stek sedan i ugnen i 25-30 minuter. Kycklingen är klar när den är helt genomstekt.

Blanda samman curry och creme fraiche i en skål. Skala äpplet och skär det i små kubformade bitar. Hacka rödlöken fint och blanda ner både äpple och lök i creme fraiche-blandningen.

Täck en tallrik med machéblad och lägg de färdigstekta kycklingfiléerna på bladen. Strö gärna över lite finhackad persilja. Servera sedan kycklingen tillsammans med currysåsen.  

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av Svensk Hälsokost