Kryddigt julbröd med gojibär

Smaka på julen varje dag genom detta kryddiga och fantastiskt saftiga julbröd på matbordet. Brödet innehåller välgörande chiafrön och multivitaminrika gojibär.

Hemmabakat julbröd
Bild: Superfruit

Ingredienser till 2 bröd

75 g smör2 tsk salt
5 dl naturell yoghurt2 tsk mortlad fänkål
50 g jäst2 tsk mortlad anis
2 dl mörk sirap2 tsk malda pomeransskal
0,5 dl Superfruit gojibär6 dl rågmjöl
0,5 dl Superfruit chiafrön9 dl dinkelmjöl


Gör så här:

Smält smöret i en kastrull, tillsätt yoghurten och värm upp vätskan till 37 grader. Smula jästen i en bunke och häll över vätskan, rör om blandningen tills jästen löst sig. Blanda ner sirap, rågmjöl och dinkelmjöl. Arbeta därefter degen smidig och låt den jäsa i 40 minuter. Dela degen i två delar och forma dem till två limpor på ett lätt mjölat bakbord. Låt båda limporna jäsa i cirka 30 minuter innan du sätter in dem i ugnen. Värm brödet längst ner i ugnen på ca 175 grader i 40 minuter. Låt brödet svalna på galler.

Tillbehör - Julbröd

1 av

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av Superfruit