Kryddig pyttipanna

Med hjälp av chorizo ger du din pyttipanna en kryddig smak som ger hela rätten ett lyft. Perfekt när du vill ha något enkelt och gott en vardagskväll!

Pyttipanna med stekt ägg på en tallrik.

Ingredienser
Näringsvärdeper portion
Energi487 kcal
Protein19,3 g
Kolhydrater45,8 g
Fett23,3 g
Fibrer9 g
4 portioner
4 morötter
2 palsternackor
500 g potatis
1 gul lök
olivolja
4 chorizokorvar med hög kötthalt
4 ägg

Tillredning

Sätt ugnen på 225 grader. Skala morötter, palsternackor och potatis och skär i små kubformade bitar. Lägg rotfrukterna på en plåt och ringla över lite olivolja. Rör runt i rotfruktsblandningen så att allt blandas med oljan. Rosta i ugnen i 20-30 minuter, det är färdigt när rotfrukterna blivit gyllene till färgen och känns mjuka i konsistensen. 

Under tiden rotfrukterna är i ugnen, skär korven i skivor och stek på medelhög värme i några minuter tills den är genomstekt. Hacka löken fint och fräs den några minuter i en stekpanna tills den blivit mjuk och fått fin färg. Blanda ner korven och löken i den färdiga pytten. Stek äggen och servera tillsammans med pyttipannan. 

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av Svensk Hälsokost