Kokosplättar

De smakrika kokosplättarna är ett nyttigare alternativ till de klassiska pannkakorna. Plättarna är laktosfria samt glutenfria och är både rika på protein samt nyttiga fettsyror.Plättar med kokos

Bild: Superfruit

Ingredienser till 8 plättar

Plättsmet

Topping

2 ägg1-2 dl grädde
1 dl kokosmjölkFärska bär (valfria)
1 dl kokosmjölSylt eller agavesirap
0,5-1 mogen banan
1 tsk vaniljsocker
0,5 msk agavesirap
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 nypa salt
1-2 msk kokosolja eller smör till stekning

Gör så här

Vispa alla ägg i en stor bland bunke, mosa ner bananen i smeten och rör om. Blanda alla de torra ingredienserna i blandningen och tillsätt kokosmjölken. Låt smeten dra i 5 minuter. Värm upp en slät stekpanna eller ett plattjärn och stek plättarna i fett, förslagsvis kokosolja eller vanligt smör. Servera gärna med färska fär, vispad grädde och sylt.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av Superfruit