Kokos-kycklingwok med ris

Recept av: Urtekram

Denna ljuvliga kycklingrätt serveras med ris och får en ljuvlig smak av kokosmjölk och krispigt tillbehör.

Kycklingwok med ris och kokos.

Ingredienser
Näringsvärdeper portion
Energi725 kcal
Protein26,8 g
Kolhydrater83,5 g
Fett29 g
Fibrer10,8 g
4 portioner
2 kycklingbröst utan skinn
3 vitlöksklyftor
1 msk limesaft
400 g ris
1 lök
1 röd paprika
1 squash
300 g morötter
1 knippe vårlök
3 msk kokosolja
2 msk curry
1 msk tamari
1 burk kokosmjölk
2 msk grovt kokosmjöl
3 dl örtbuljong
Salt & svartpeppar
Tillbehör
Sockerärter
1/2 cm färsk ingefära
1/2 granatäpple (kärnorna)
Kokoschips
Söt chilisås (kan uteslutas)

Tillredning

Skär kycklingbrösten i 1-1,5 cm stora strimlor och stek i kokosolja. Tillsätt vitlök och limesaft. Tag köttet ur stekpannan när det är brynt på båda sidor.

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen och låt det rinna av.

Tvätta, skala och skär grönsakerna i strimlor. Värm sedan 1 msk olja i en wokpanna och tillsätt tamari och curry. Tillsätt sedan alla grönsaker och kokosmjöl och vänd runt i oljeblandningen. Stek i ca. 5 minuter tills grönsakerna är nästan mjuka. Tillsätt köttet, kokosmjölken och buljongen. Låt blandningen sjuda i ca 15 minuter.

Skölj och skär sockerärterna på längden. Skala och hacka ingefära fint. Banka ut granatäpplekärnorna. Blanda sedan sockerärter, ingefära och granatäpplekärnor tillsammans med en nypa salt. Använd blandningen som spröd topping tillsammans med kokoschips. Om du önskar kan du även servera tillsammans med söt chilisås.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av Svensk Hälsokost