Kanderade popcorn med kanel & kokos

Kanderade popcorn

Ersätt godispåsen med krispiga popcorn med smak av kanel och kokos. Poppade i kokosolja och kanderade i kokospalmsocker med lågt GI.

Ingredienser till ca. 2 liter

Popcorn

ca 1,5 dl majskorn

2 msk Superfruit kokosolja

salt

Kandering

2 msk Superfruit kokosolja

3 msk Superfruit kokospalmsocker

1 tsk kanel

Gör så här:

Poppa majskornen i en kastrull med kokosoljan. När de är färdigpoppade häller du över popcornen i en bunke och saltar omedelbart.

För att kandera smälter du kokosoljan i en stekpanna och tillsätter kanel och kokospalmsocker. Rör om tills sockerkristallerna löst sig. Observera att sockret lätt bränns vid, så håll uppsikt!

Ta av pannan från värmen och tillsätt dina poppade popcorn och blanda om i högt tempo. Häll sedan popcornen på ett bakplåtspapper. Låt svalna - servera och njut!

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av Superfruit