Julens rödkålssallad med tranbär

Liva upp den traditionella rödkålssalladen med nyttiga tranbär och valnötter. Salladen passar till de flesta tillfällen, inte minst på julbordet som det supernyttiga alternativet.

Rödkålssallad
Bild: Superfruit

Ingredienser till ca 4-6 portioner

750 g rödkål2 msk rödvinsvinäger
2 dl lingondricka koncentrat2 tsk salt
1 dl Superfruit tranbär2 krm svartpeppar
1 dl valnötter0,5 vitlöksklyfta
2 msk smör


Gör så här:

Grovhacka nötterna och rosta med lite salt i en torr stekpanna. Stek rödkålen i rikligt med smör i cirka fem minuter. Rör ner lingondrickan och koka tills det mesta av vätskan har absorberats av kålen. Tillsätt därefter vinäger, salt, peppar och den pressade vitlöken. Låt vila och severa därefter varm eller ljummen, strö över tranbär och valnötter vid servering. Tips! Garnera med ett knippe basilika.

Tillbehör - Rödkålssallad

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av Superfruit