Julens nötpraliner med cacaonibs

Mums säger vi till dessa härligt söta nötpralinerna med mörk choklad, kola, cacaonibs och nötter. Nyttigt för kropp och inte minst själ i juletider.

Praliner med nötter
Bild: Superfruit

Ingredienser till ca 20-25 stycken

50 g mörk choklad 70%50 g strösocker
1 dl vispgrädde30 g florsocker
0,5 dl ljus sirap75 g valnötter
0,5 dl Superfruit cacao nibs20-25 st små folieformar


Gör så här:

Smält chokladen i ett vattenbad och häll i cacao nibsen, låt smälta. Häll därefter i den varma chokladen i små folieformar (cirka en tredjedel av formen) och låt stelna. Hacka nötterna. Blanda grädde, sirap, socker och florsocker i en kastrull och koka tills det blir kola på svag värme under aktiv omrörning i cirka 30 minuter. Häll i nötterna och blanda om. Fyll formarna med blandningen och låt stelna. För bästa smak förvaras pralinerna i kylskåp.

Tillbehör - Nötpraliner

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av Superfruit