Italienska frikadeller

Dröm dig bort till Italien med denna lättlagade och ljuvligt goda pastarätt. Persilja och lök blandas med den mustiga smaken från tomater och tillsammans gör de denna rätt fantastiskt god.

Italienska frikadeller på en vit tallrik.

Ingredienser
Näringsvärdeper portion
Energi492 kcal
Protein36,8 g
Kolhydrater56,5 g
Fett11,8 g
Fibrer4,5 g
4 portioner
Tomatsås
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
500 g passerade tomater
1 dl vatten
salt & svartpeppar
Frikadeller
500 g nötfärs
1 ägg
1 dl persilja, hackad
0,5 tsk svartpeppar
Tillbehör
hackad persilja
rivet skal av en citron
4 port spaghetti eller bönpasta

Tillredning

Hacka gul lök och vitlök och bryn i lite olja i en stekpanna. Tillsätt tomatpurén, de passerade tomaterna samt vatten, salt och svartpeppar. Låt tomatsåsen småkoka i ungefär 10 minuter.

Blanda samman nötfärs, ägg, hackad persilja och svartpeppar i en bunke. Se till att allt är väl blandat och forma sedan köttbullar av smeten. Lägg ner köttbullarna i den sjudande tomatsåsen och låt koka i ungefär 20 minuter.

Koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen. Servera frikadellerna med den nykokta pastan och strö över lite hackad persilja samt rivet citronskal.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av Svensk Hälsokost