Hampapesto

Pasta med hampapesto

Hampafröna ersätter parmesanosten i peston om du vill göra den 100% vegan. Smaken är identisk och dessutom innehåller den rikligt med omegafett och kostfiber. Bild: Superfruit

Ingredienser

ca 4 portioner

1 dl mandel

1 dl hampafrön

1 dl olivolja

1 dl basilika

3 dl färsk spenat

8 st soltorkade tomater i olja

8 st oliver utan kärnor

1-2 st vitlöksklyftor

1/2 pressad citron

Havssalt

Gör så här

Mixa först mandlarna. Tillsätt därefter olivolja och alla ingredienser förutom hampafrön i mixern. Mixa tills du är nöjd med konsistensen. Vänd ned hampafröna och krydda färdigt. Blanda peston med pasta och riv lite parmesan över om du vill.

Tips! Gillar du lite kryddigare pesto tillsätt färsk chili.

Nyttiga tillbehör

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av Superfruit