Hamburgare med kyckling

Hamburgare är en klassiker som går hem hos de allra flesta. Gör dina egna hamburgare och njut av snabbmat som är både god och hälsosam! 

En tallrik med två kycklingburgare.

Ingredienser
Näringsvärdeper portion
Energi542 kcal
Protein39 g
Kolhydrater67,5 g
Fett10,3 g
Fibrer9,8 g
4 portioner
500 g kycklingfärs
1 tsk sambal olek
1 ägg
1/2 tsk salt
1-2 krm svartpeppar
Tillbehör
4 hamburgerbröd eller frallor av surdeg eller fullkorn
Sallatsblad
1/2 gurka
4 tomater
Några kvistar bladpersilja
10 - 15 potatisar


Tillredning

Sätt ugnen på 225 grader. Skär potatisarna i klyftor och lägg dem på en plåt. Ringla över lite olja och blanda runt så att potatisklyftorna blandas med oljan. Rosta i ugnen i 20-30 minuter tills potatisen fått färg.

Blanda samman alla ingredienser till burgarna och forma sedan smeten till 4 lika stora burgare. Stek dem på medelhög värme i stekpanna några minuter på varje sida. Burgarna ska vara helt genomstekta, annars är de inte klara. 

Värm bröden och fyll dem sedan med grönsakerna och de färdiga burgarna. Servera med klyftpotatis. 

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej

Relaterade artiklar

 

Nyttiga hamburgare

Saftiga och goda hamburgare som serveras med ljuvliga tillbehör.
 

Kyckling med limedressing

Fantastiskt mör och saftig kyckling med smak av lime, teriyaki och örter.
 

Kyckling med fettucini och parmesan

Kyckling och fettucini med härlig parmesantoppning.
 

Kycklingsallad

Gör en snabb hälsolunch med detta recept på kycklingsallad.
 

Vitlöksfräst kyckling med ris

En ljuvligt god blandning med kyckling, grönsaker och stekt ris.
 

Kokos-kycklingwok med ris

En ljuvligt god kycklingrätt som passar både till middag och i matlåda.
 

Low carb hamburgare

Nyttigare variant av hamburgare med endast 5g kolhydrater.
 

Dietnudlar med kyckling och ajvar

En hälsosam och snabblagad rätt som passar perfekt till vardagen!
 

Kyckling med currysås och maché

En enkel kycklingrätt med smakrik currysås.
 

Kycklingspett med hampafrön och kokos

Kolhydratssnål maträtt med proteinrika kycklingspett som är dubbelpanerade i kokosmjöl och hampafrön.
Visa fler
Staff ▲