Hamburgare med kyckling

Hamburgare är en klassiker som går hem hos de allra flesta. Gör dina egna hamburgare och njut av snabbmat som är både god och hälsosam! 

En tallrik med två kycklingburgare.

Ingredienser
Näringsvärdeper portion
Energi542 kcal
Protein39 g
Kolhydrater67,5 g
Fett10,3 g
Fibrer9,8 g
4 portioner
500 g kycklingfärs
1 tsk sambal olek
1 ägg
1/2 tsk salt
1-2 krm svartpeppar
Tillbehör
4 hamburgerbröd eller frallor av surdeg eller fullkorn
Sallatsblad
1/2 gurka
4 tomater
Några kvistar bladpersilja
10 - 15 potatisar


Tillredning

Sätt ugnen på 225 grader. Skär potatisarna i klyftor och lägg dem på en plåt. Ringla över lite olja och blanda runt så att potatisklyftorna blandas med oljan. Rosta i ugnen i 20-30 minuter tills potatisen fått färg.

Blanda samman alla ingredienser till burgarna och forma sedan smeten till 4 lika stora burgare. Stek dem på medelhög värme i stekpanna några minuter på varje sida. Burgarna ska vara helt genomstekta, annars är de inte klara. 

Värm bröden och fyll dem sedan med grönsakerna och de färdiga burgarna. Servera med klyftpotatis. 

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av Svensk Hälsokost