Gröna kaffebönor

Grönt kaffebönsextrakt används i fettförbränningstillskott och det är innehållet av klorogensyra som tros vara den verksamma mekanismen i ämnet.

  • Gröna kaffebönor och viktminskning
  • Tillskott med grönt kaffe

Gröna kaffebönor vid viktminskning

Gröna kaffebönor och viktminskning

Kaffe har länge använts vid viktminskning, och med sitt innehåll av koffein har vi utnyttjat den uppiggande verkan till att träna lite hårdare och komma i form. På senare tid har man även fått upp ögonen för orostat kaffe, den gröna kaffebönan. Grönt kaffe innehåller inte koffein, men har istället ett högt innehåll av klorogensyra som svart kaffe förlorar i rostningen.

Exakt hur klorogensyra fungerar i kroppen är inte helt fastställt, men det anses vara det som är intressant för viktminskning och forskning pågår för att undersöka effekten i kroppen. Klorogensyran tycks kunna hämma upptaget av glukos (kolhydrater), så att blodsockertoppas motverkas. Många som provat uppskattar dess naturliga ursprung, och koffeinfattiga sammansättning.

Tillskott med grönt kaffe

Tillskott med rent grönt kaffe innehåller inte något koffein och kan därför ses som ett bra alternativ för dig som inte vill ha stimulantia. Grönt kaffebönsextrakt förekommer även i kombinerade fettförbränningstillskott med andra verksamma ämnen. Kombinera med en lågkaloridiet och regelbunden motion för bästa effekt om du vill testa hur det fungerar. Tänk på att grönt kaffe i stora mängder kan orsaka biverkningar som huvudvärk och lågt blodtryck, som även vanligt kaffe ger, så håll dig alltid till doseringsrekommendationen på produkten.

Gröna kaffebönor

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Skriven av Svensk Hälsokost