Recept på glutenfria pepparkakor

Att få till krispiga och glutenfria pepparkakor kan vara knepigt, men inte nu längre. Med detta recept får du underbart goda och härligt knapriga pepparkakor som dessutom är nyttiga!

Nygräddade glutenfria pepparkakor på ett bakplåtspapper.

Ingredienser
Näringsvärdeper kaka
Energi26 kcal
Protein0,7 g
Kolhydrater0,3 g
Fett2,4 g
Fibrer0,5 g
Ca 60 pepparkakor
100 g smör
1 dl stevia/sukrin/sötin strö
1 tsk malen kryddnejlika
1,5 tsk ingefära
3 tsk kanel
1 krm vaniljpulver
2 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
2 äggvitor
3/4 dl kokosmjöl
1/4 tsk bikarbonat

Tillredning:

Dag 1

Smält smöret i en kastrull och blanda ner stevia och kryddor. Blanda därefter ner mandelmjöl och fiberhusk och låt sedan blandningen stå och svälla i ungefär 20 minuter.

Vispa äggvitorna hårt och vänd ner dem i smeten när den svällt klart. Rör till sist ner kokosmjölet och bikarbonaten. Täck över degen med folie och låt den vila i kylskåp över natten.

Dag 2

Värm ugnen till 200 grader.

Kavla ut pepparkaksdegen, men inte för tunt eftersom den lätt kan gå sönder. Använd pepparkaksformar för att trycka ut pepparkakor i olika former. Grädda pepparkakorna i mitten av ugnen i ungefär 8 minuter. Var observant, pepparkakorna bränns lätt.

Låt pepparkakorna svalna helt innan du äter dem, så blir de extra krispiga och goda.


Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av Svensk Hälsokost