Glutenfri jordgubbspaj

Glutenfri jordgubbspaj

Denna pajdeg innehåller bovetemjöl som ger ett jämnare energivärde. Bovete är också glutenfritt så detta recept passar alla som inte tål gluten.

Pajdeg till två pajer

Näringsinnehåll pajdeg

1 dl mandelmjöl
1 dl bovetemjöl
100g kesella 1%
20g smält smör
2 tsk stevia
1 nypa salt
Energi675,4 kcal
Protein25,4 g
Kolhydrater41,8 g
Fett44,6 g

Gör så här:

Blanda alla ingredienser ordentligt i en skål och placera skålen i kylen i ca 30 minuter. Fördela därefter degen i två lika stora delar ca 110g och tryck ut den i två formar (ca 12 cm i diameter).

Sätt igång ugnen på 180C.

Placera formarna i ugnen i ca 15-20 minuter.

Ta ut dem och låt svalna.

Jordgubbskräm

Näringsinnehåll per paj

100g kesella 1%
80g jordgubbar
2 tsk stevia
1/4 tsk vaniljpulver
Energi446,6 kcal
Protein25,8 g
Kolhydrater31,1 g
Fett23,5 g

Gör så här:

Blanda kesella, stevia och vanilj ordentligt och bred ut smeten jämnt i pajskalet. Dekorera med jordgubbshalvor och servera.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av Jonas Andersson