Proteinrika Frallor utan gluten

Enkla frukostfrallor med hög proteinhalt som passar bra både till frukost och mellanmål.

Nygräddade frukostfrallor.

För 6 frallor
NäringsvärdePer Bröd
Energi129 kcal
Protein8,1 g
Kolhydrater12,2 g
Fett4,5 g
Fiber3,7 g
1 ägg
2,5 dl mjölk av valfri sort
2 dl rivna morötter
1/2 dl russin
1/2 dl solrosfrön
1,5 dl havremjöl
1 dl CORE Whey Protein naturell smak
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 tsk kardemumma
1/2 tsk kanel

Garnera med:

Vallmofrön
Sesamfrön


Tillredning:

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda samman de torra ingredienserna.

Tillsätt därefter de blöta ingredienserna och blanda.

Forma 6 st frallor och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt.

Toppa med vallmofrön och sesamfrön.

Grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Testa med en provsticka för att se om bröden är klara. De ska inte vara kladdiga inuti.

Serveringsförslag:

Frukostfrallor med grönsaker och stekt ägg.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av Svensk Hälsokost