Recept på fröknäcke med julkryddor

Ett knaprigt och glutenfritt knäckebröd med smak av julkryddor - perfekt att servera på julbordet. Naturligt, gott och enkelt att göra!

Knaprigt fröknäcke på träbord med röd duk.

Ingredienser
Näringsvärdeper knäckebröd
Energi80 kcal
Protein2,9 g
Kolhydrater3,3 g
Fett5,8 g
Fibrer1,8 g
Ger 1 plåt (ca 20 bitar)
1 dl linfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl sesamfrön
1 dl solroskärnor
1/2 dl majsmjöl
1/2 dl bovetemjöl
1 1/2 tsk kanel
1/2 tsk malen kryddnejlika
1/2 tsk ingefära
2 1/2 dl kokande vatten

Tillredning:

Sätt ugnen på 200 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.

Blanda alla ingredienser utom det heta vattnet i en bakbunke. Rör om noga.

Häll slutligen ner det kokande vattnet och rör om på nytt.

Bre ut smeten i ett tunt lager på bakplåtspappret. Använd en slickepott för att få till en jämn yta. Är smeten ojämn kommer knäckebrödet att bli ojämnt gräddat.

Grädda knäckebrödet i mitten av ugnen i ungefär 40 minuter. Låt
knäckebrödet svalna och bryt det sedan i oregelbundet stora bitar.


Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av Svensk Hälsokost