Flygande Jacob

Uppgradera denna klassiska rätt med några små enkla knep och gör den nyttig utan att tumma på smaken. 

En form med Flygande Jacob på ett bord.

Ingredienser
Näringsvärdeper portion
Energi656 kcal
Protein46,7 g
Kolhydrater75,6 g
Fett16,5 g
Fibrer6,5 g
4 portioner
4 kycklingfiléer
150 g kycklingbacon eller kalkonbacon
1 banan
2,5 dl matlagningsgrädde (mager)
1 dl cashewnötter
1 tsk chiliflingor
1/2 tsk paprikakrydda
1/2 tsk salt
svartpeppar
Tillbehör
4 portioner råris
Sallat
Tomater

Tillredning

Sätt ugnen på 225 grader.

Skär kycklingfiléerna i små kubformade bitar och bryn dem i en stekpanna. Smaksätt med salt, peppar och paprikakrydda. Häll över kycklingbitarna i en ugnseldfast form.

Strimla baconet och stek på medelhög värme i några minuter. Lägg sedan baconet på kycklingen i ugnsformen.

Ta fram en skål eller bunke och blanda samman matlagningsgrädden och chiliflingorna. Skala bananen och skär i tunna skivor och lägg överst i ugnsformen. Häll sedan gräddblandningen i ugnsformen och tillaga mitt i ugnen i ungefär 20 minuter.

Koka under tiden riset enligt förpackningens instruktioner och skär upp sallat och tomater.

Ta ut den färdiga kycklingen och strö över cashewnötter. Servera med riset och grönsakerna.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av Svensk Hälsokost