Falaflar med pistasch

Vegetariska och glutenfria falaflar med krispiga pistaschnötter som passar lika bra i matlådan som till middag.

En tallrik med pistaschfalaflar.

Ingredienser
Näringsvärdeper falafel
Energi45,7 kcal
Protein2 g
Kolhydrater3,6 g
Fett2,3 g
Fibrer1,3 g
ca 25 st
400 g kokta kikärter
1 dl vatten
60 g pistaschnötter utan skal
2 vitlöksklyftor
1 msk chiafrön
1 msk olivolja
2 msk kikärtsmjöl
1/2 tsk spiskummin
Salt och peppar

Tillredning:

Värm ugnen till 200 grader.

Mixa kikärterna tillsammans med vattnet. Hacka pistaschnötterna fint och blanda ner dem i kikärtssmeten. Pressa ner vitlöksklyftorna och blanda sedan ner de övriga ingredienserna i smeten. Låt stå i ungefär 10 minuter.

Forma 25 jämnstora bollar och lägg ut på en bakplåtspappersklädd plåt. Tryck till lite lätt på varje boll så att de får en mer oval form. Baka sedan falaflarna i ugnen i ca 20 minuter. De är klara när de släpper från bakplåtspappret.

Serveringsförslag: ris och en stor sallad eller prova att använda dem som fyllning i fullkornswraps.


Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av Svensk Hälsokost