Entrecote med svamp och chevre

En blandning av sommarens grillparty och höstens svampplockning blir en nyttig gourmetmiddag som toppar det mesta. Med grillpanna kan du njuta av denna middag året runt.

Saftig entrecot

Ingredienser 2 port

Näringsinnehåll1 port
Energi279,8 kcal
Protein26,5 g
Fett16,7 g
Kolhydrater5 g
200 g entrecot
100 g broccoli
100 g champinjoner
30 g rödlök
30 g chevreost
5 g kokosfett
2 msk balsamic vinäger
1/3 tsk timjan
1 nypa chiliflakes
1/4 tsk stevia
Örtsalt

Gör så här:

1. Starta ugnen på 180 grader. Värm samtidigt på en grill eller grillpanna.

2. Hacka lök och skiva champinjoner i kvartsstora bitar. Stek tillsammans med broccoli i kokosfett i ett par minuter.

3. Ta bort blandningen från värmen och häll på balsamico. Låt stå i ugnen ca 10 minuter.

4. Lägg chevreost tillsammans med kryddorna i en skål. Häll i de färdiggräddade grönsakerna och låt smakerna gifta sig med osten i ca 2 minuter.

5. Grilla entrecoten i ca 8 minuter och låt den vila innan servering med grönsaksblandningen.

Bjud på grillat till fest eller laga till vardagsmiddag!

Ingredienser

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av Jonas Andersson