Chokladpaj med proteinfyllning

Chokladpaj med protein

Perfekt paj för alla chokladälskare som vill ha ett nyttigare alternativ som efterrätt. Fyllningen med protein gör inte bara att du känner dig mätt längre utan är också bra som komplement till kosten för alla som tränar.

Pajdeg till två pajer

Näringsinnehåll

1 dl mandelmjöl
1 dl pofiber
1 msk fiberhusk
100g kesella 1%
20g smält smör
2 tsk stevia
1/3 tsk örtsalt
1/3 tsk bakpulver
1/2 dl vatten
Energi522,5 kcal
Protein23,2 g
Kolhydrater8,4 g
Fett43,8 g

Gör så här:

Alla ingredienser blandar du noga i en bunke som du sedan sätter in i kylen i ca en timme.

Slå på ugnen på 180C.

Dela degen i två delar och pressa ut den i två smorda pajformar med diametern 12 cm.

Sätt in pajformarna i ugnen i ca 20 minuter och när de är färdiga låter du dem svalna på bakgaller.

Chokladkräm

Näringsinnehåll per paj

100g kesella 1%
2 tsk sockerfri kakao
30g, 1 skopa chokladprotein
6 tsk gelatinpulvermix
2 tsk stevia
2 dl vatten
10g hackad choklad 70% -ig
Energi390 kcal
Protein31,5 g
Kolhydrater9,1 g
Fett25,1 g

Gör så här:

Blanda alla ingredienser förutom den 70%-iga chokladen med en stavmixer och fördela den jämt i de båda pajformarna. Ställ in formarna i kylen och låt dem vila där ett tag innan servering.

Toppa pajerna med lite hackad choklad innan servering.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av